ЗА НАМАЛЕНО ЗРЕНИЕ
Размер на шрифта
Текстова версия на сайта

08 февруари 2020

Продължава работата на екипите на ЧЕЗ

Възстановени са над 500 аварирали участъка в Западна България

Екипите на ЧЕЗ Разпределение продължават възстановителните работи в областите Враца, Ловеч, Плевен и Софийска, където електроразпределителната мрежа беше най-тежко засегната от обилните снеговалежи през седмицата. В тези области работят 216 служители на ЧЕЗ Разпределение, включително и командирован персонал. Усилията им са насочени към засегнатите участъци от мрежата средно напрежение в труднодостъпните терени. Продължава работата и по единични сигнали в конкретни населени места. 

Мокрият сняг, който падна на 5 и 6 февруари, счупи над 30 стълба на ЧЕЗ Разпределение. Досега екипите на дружеството са възстановили над 500 участъка, пострадали главно от обледяването, причиняващо скъсани проводници и счупени изолатори.

Сигнали за нарушено електрозахранване може да се подават на денонощен телефон 0700 10 010, през сайта на ЧЕЗ Разпределение в секция „Контакти“ или по имейл на адрес: klienti@ermzapad.bg. Необходимо е да се посочва точен адрес за по-бързо локализиране на засегнатите участъци в населените места.

публикувано
 
Февруари 2020