ЗА НАМАЛЕНО ЗРЕНИЕ
Размер на шрифта
Текстова версия на сайта

06 февруари 2020

Екипите на ЧЕЗ работят в усложнена зимна обстановка

Създадена е организация за насочването им към най-тежко засегнатите райони

Ситуацията с електрозахранването в Западна България е усложнена от обилния снеговалеж, силния вятър, обледявания на проводници и паднали дървета. Всички 800 служители от аварийните екипи на ЧЕЗ Разпределение са на терен от сряда вечерта, включително и през цялата нощ. Работата им е затруднена от затворени и труднопроходими пътища.

Към 11:00 часа най-тежко засегнати са областите Ловеч (общините Ловеч, Тетевен и Троян), Враца (в общините Враца и Мездра), Плевен и Софийска област край Своге. Авариите са причинени най-вече от скъсани проводници и счупени изолатори от мокрия сняг.

 Работата на аварийните екипи на ЧЕЗ Разпределение е оптимизирана, като те постоянно са пренасочвани от по-леко засегнати към по-тежко засегнати райони. Екипите на дружеството са снабдени със специално оборудване за работа в трудни зимни условия. На тяхно разположение са 308 аварийни автомобила, 132 броя специализирана техника, 12 броя АТВ с вериги за сняг, 9 броя моторни шейни и една специализирана високо проходима машина „Ратрак“.

 Възстановителните дейности се извършват в координация с областните управи и кметовете на общини.

публикувано
 
Февруари 2020