ЗА НАМАЛЕНО ЗРЕНИЕ
Размер на шрифта
Текстова версия на сайта

09 юни 2020

ЧЕЗ Разпределение България възстанови сигурността на електрозахранването в Лозен

ЕЗ Разпределение България възстанови сигурността на електрозахранването в с. Лозен, община Панчарево, след като неизвестни лица целенасочено разрушиха 4 стълба в района преди ден. Компанията стартира ремонтни дейности незабавно след установяване на щетите и работи до късно през нощта. Счупените стълбове са подменени с нови, а населеното място отново е подсигурено двустранно с електрозахранване и с възможност за реакция при непредвидени ситуации.

Създадена е организация и за подмяна на разрушените през уикенда стълбове в района на Казичене и Кривина. Компанията припомня, че общо 10 стълба средно напрежение бяха счупени чрез удари в основата им в рамките на няколко дни.  Повече от 4500 домакинства и 250 бизнес клиенти бяха без електрозахранване за по два часа в посочените населени места след възникване на аварии по два електропровода в резултат на повредените стълбове.

Щетите на компанията само от това посегателство възлизат на над 25 000 лв. Само от началото на годината ЧЕЗ Разпределение е вложила над 600 000 лв. за отстраняване на повреди, нанесени от трети страни – кражби по електроенергийни съоръжения, скъсани кабели от строителни фирми и вандалски прояви. Компанията разчита на органите на МВР за установяване на извършителите.

 

публикувано
 
Юни 2020