ЗА НАМАЛЕНО ЗРЕНИЕ
Размер на шрифта
Текстова версия на сайта

16 ноември 2020

ЧЕЗ пое сметките за ток и осигури енергийно ефективни електроуреди на семейства с деца в риск

ЧЕЗ в България и „Надежда и домове за децата – клон България“ стартираха през май т.г.  „Заедно можем всичко“ – кампания за подпомагане на уязвими семейства с деца за преодоляване на негативните последствия от COVID-19 пандемията.

В рамките на кампанията ЧЕЗ пое разходите за електроенергия на семействата в областите Видин, Враца, Плевен, София област и столицата. С любезното съдействие на „Техномаркет България“ ЕАД, вече са доставени и монтирани нови битови електроуреди в тези домакинства.

Допълнителна благотворителна акция сред служителите на ЧЕЗ в България ще осигури на семействата дрехи, обувки, обзавеждане, училищни пособия и коледни подаръци за децата.
 
„Преодоляването на неблагоприятните въздействия от тази безпрецедентна ситуация с пандемията е отговорност както на държавата, така и на бизнеса, на обществото и на отделните граждани“ сподели по повод кампанията Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Кампанията „Заедно можем всичко“ е част от прилаганата от ЧЕЗ в България дългосрочна стратегия за корпоративна социална отговорност, чиито основни приоритети са свързани с подпомагане на местните общности, образованието и развитието на младите хора, опазването и грижата за околната среда, енергийната ефективност. За 15 години, откакто ЧЕЗ работи в България, компанията е инвестирала над 70 милиона лева в енергийна ефективност и проекти в полза на обществото.

От 12 години „Надежда и домове за децата – клон България“ работи с уязвими семейства в страната чрез прилагане на модела на активна семейна подкрепа за преодоляване на семейни кризи с цел подобряване благосъстоянието и намаляване на риска от изоставяне на деца.

Можете да подкрепите „Надежда и домове за децата – клон България“ като се включите в акция „Кенгуру“ чрез дарение с sms на 17 777 с текст DMS NADEJDA, даряване на средства онлайн или с банков превод. Повече подробности за възможностите за подпомагане на акция „Кенгуру“ - на сайта https://dmsbg.com/16424/.

  

публикувано
 
Ноември 2020