ЗА НАМАЛЕНО ЗРЕНИЕ
Размер на шрифта
Текстова версия на сайта

05 октомври 2023

Бизнесите губят конкурентоспособност, ако не изберат надежден доставчик на енергия

Наскоро стартирахме нов тарифен план, насочен към всички бизнес потребители на електрическа енергия на свободния пазар у нас, като предлага фиксирана търговска наддавка в размер на 9,90 лв./мВтч за първите 3, 6 или 12 месеца в зависимост от продължителността на договора. В момента наблюдаваме тенденция за увеличаване броя на клиентите, интересуващи се от дългосрочни договори, като 3-годишните са най-предпочитани поради предвидимостта, която осигуряват на клиентите. Това каза Видьо Терзиев, изпълнителен директор на Електрохолд Продажби, в предаването "Чиста енергия" с водеща Вероника Денизова.


"При подписването на по-дългосрочни договори клиентът получава непрекъсната доставка при стабилни и постоянни условия за целия срок на договора. При текущите условия, които са доста динамични и турбулентни, е много важно за бизнеса да има стабилен доставчик и предвидимост на условията, при които ще закупува електрическа енергия.'' У нас 20% от компаниите не знаят какъв е тарифният план, по който е сключен договорът с доставчик, нито пък какво е месечното им потребление на електроенергия. Поради тази причина Терзиев подчертава, че в Електрохолд държат да образоват непрекъснато своите клиенти, приканват ги да се запознаят с услугата на доставка на електрическа енергия при свободно договорени цени и да осъзнаят какъв е смисълът на това да работят с коректен доставчик. Според госта бизнесите биха могли да загубят конкурентоспособност в случай, че не са достатъчно добре информирани или избират доставчика си на случаен принцип.


Гостът разказва, че от Електрохолд имат 3 направления, в които развиват системата си за обслужване на клиенти. На първо място Терзиев отбелязва, че Електрохолд е търговец с изградена търговска мрежа и центрове на територията на Западна България. Освен това предлагат 24/7 телефонна линия на разположение на техните клиенти и електронните услуги за потребителите са на високо ниво и почти 100% дигитализирани. Гостът добавя и че отскоро предлагат покривни фотоволтаични системи за собствено потребление, с които се стремят да подобрят културата на потребление на битови клиенти, така че да бъдат подготвени за предстоящата либерализация на бита. "Към този процес трябва да се подходи изключително внимателно така, че да бъдат спазени необходимите условия, когато стане факт, за да не се получават каквито и да било нежелани напрежения по веригата... Смятам, че либерализацията трябва да се случи с необходимите подготвителни мероприятия във всеки един от участниците в този процес."

Целия коментар гледайте във видеото